Architectuur + Nachtfotografie + Rotterdam =
Super gezzelig!!
Fotoweekend Rotterdam
Fotoweekend
Rotterdam
1x

2x

Weekend

Docenten

1x Weekend

2x Docenten

Hoe, wat, waar & wanneer?

Lijkt het jou ook leuk om Rotterdam door een lens te ontmoeten. Het fotoweekend Rotterdam is erop gebaseerd dat we jou:

 1. Alles leren over architectuurfotografie
 2. Alle in en outs over nachtfotografie
 3. De stad leren kennen

Voor meer informatie ga naar www.fotografieweekend.nl

Het programma:

Dag 1: Op vrijdag ontmoeten we elkaar op het centraal station van Rotterdam. Vanaf hier lopen we naar een plek met koffie en thee en leren we de groep kennen. Na deze korte introductie wandelen we naar de Witte de Withstraat waar we de komende twee nachten zullen slapen. We logeren in CityHub. In een supersized bed is een goede nachtrust gegarandeerd.

Nadat de koffers zijn uitgepakt verzamelen we voor een opfriscursus. Wij vertellen hoe wij als fotografen te werk gaan en vertellen wat handige tips and tricks. Als ons brein verreikt is met kennis is het tijd om te gaan eten. Met de groep gaan we naar een restaurant op loopafstand van het hotel. Na het eten is het programma vrij. We adviseren om na een drankje niet te laat onder de lakens te kruipen, aangezien we de volgende dag een heel druk maar tof programma tegemoet gaan.

Dag 2: Zaterdag staan we vroeg op en melden ons voor het ontbijt in het hotel. Hierna pakken we onze fotografiespullen en wandelen we naar de plek waar onze stadsfietsen staan te wachten. Al fietsend verkennen wij alle hotspots van Rotterdam, die uiteraard een voor een feest zijn om te fotograferen. De lunch zal plaatsvinden in een door en door Rotterdamse tent. Als we verzadigd zijn, vervolgen we onze weg naar nog meer hoogtepunten.

We eindigen de middag op een plek waar we heerlijk lokaal bier kunnen proberen. Omdat het vroeg donker wordt, gaan we eerst het blauwe uur meepakken: het blauwe uur is een magisch moment waarop we de schoonheid van Rotterdam prachtig kunnen vastleggen. Na deze bijzondere afsluiting zullen we rond 20 uur gaan eten. Hierna begeven we ons terug naar het hotel. Gelukkig is de dag nog niet voorbij. Bestel een drankje en bekijk samen met ons de gemaakte foto’s van deze dag.

Dag 3: Na een heerlijk ontbijt gaan we de tassen en koffers inpakken zodat we kunnen uitchecken. Terwijl de bagage in het hotel blijft gaan wij vandaag te voet op pad. Om te beginnen met het oversteken van de Erasmusbrug. Gewapend met onze camera’s kunnen we ons meer richten op de details van de brugconstructie. We vervolgen ons pad en ontdekken de Kop van Zuid. Nadat we een aantal iconische gebouwen hebben gezien is het alweer tijd voor de lunch.

We lunchen bij de Fenix Food Factory, een genot om rond te lopen. Na de lunch maken we ons op om iets gaafs te doen. Ons vervoersmiddel van de middag is namelijk de watertaxi. Hiermee varen we naar de Heijplaat om een stukje echte Rotterdamse industrie te ervaren. Als afsluiter van het weekend pakken we weer de watertaxi en varen we langs de SS Rotterdam waar we nog wat prachtige foto’s maken van dit majestueuze cruiseschip. Het enige wat ons dan nog rest is de koffers op te halen en op weg te gaan naar het centraal station voor de terugreis.

Wat neem je mee:

 • Je camera met lens (spiegelreflex, compact camera of telefoon, zolang je maar de sluitertijd, diafragma en iso handmatig kunt instellen)
 • Volle accu!!
 • Lege geheugenkaart!!
 • Statief
 • Goed humeur en leergierigheid!
Inbegrepen:

 • Tenminste 14 uren les en begeleiding
 • Les van twee professionele fotografen
 • Lesmateriaal en veldopdrachten
 • Naslagboek voor thuis
 • Halfpension hostelverblijf: gedeelde kamer en badkamer
Data

16 november 2018 17:00 / 18 november 2018 15:00

16 oktober 2018 17:00 /
18 oktober 2018 15:00

Contact
Telefoon
+31 (0)6 48 56 47 57
Werkzaam regio Eindhoven